Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Piguillet Groep B.V.

Piguillet voor stapsgewijze verduurzaming

Piguillet voor stapsgewijze verduurzaming

De overheid heeft de doelstelling dat alle kantoorpanden in 2050 energieneutraal zijn. Als cruciale tussenstappen zijn pandeigenaren verplicht om vanaf 2023 minimaal energielabel C en vanaf 2030 minimaal energielabel A te hebben.

We realiseren ons dat dit voor velen abstract klinkt, daarom informeren wij u graag over hoe onze inspanningen aansluiten bij deze wet- en regelgeving. Duurzaamheid is natuurlijk een integraal onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar er zijn ook financiële voordelen aan het verduurzamen van uw pand. Dankzij de subsidieregeling DUMAVA (Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed) kunnen eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed aanspraak maken op financiële ondersteuning. Bij goedkeuring van de subsidieaanvraag kan dit oplopen tot maximaal 30% van het subsidiebedrag. Wilt u weten of uw pand in aanmerking komt? Klik dan hier.

Er zijn verschillende manieren om het energielabel van uw pand te verbeteren, maar onze specialisatie ligt in het optimaal verduurzamen van luchtbehandelingskasten. Dit omvat specifieke maatregelen zoals:

  • Energiezuinige filters
  • Adiabatische koeling
  • Twin-coil systeem
  • Kanaalaanpassingen
  • Enenergiezuinige EC-ventilatoren met instelbare luchtstroom
  • Reiniging van warmtewisselaars (lucht- en waterzijdig)

Het verduurzamen van luchtbehandelingskasten met EC-ventilatoren biedt aanzienlijke voordelen op zowel het gebied van energie-efficiëntie als financiën, zoals blijkt uit diverse rapporten. De terugverdientijd van de geüpgraded ventilatoren die wij gebruiken, varieert doorgaans tussen de 1 en 3 jaar. Bovendien is er een fiscale regeling, de Energie-investeringsaftrek (EIA), waarmee de overheid bedrijven ondersteunt bij de aanschaf van energiebesparende bedrijfsmiddelen.

Het is belangrijk op te merken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen diverse merken EC-ventilatoren, zoals blijkt uit onze uitgebreide tests. Deze verschillen kunnen leiden tot wel 30% betere prestaties. Dit is precies de reden dat wij kiezen voor de hoogste kwaliteit. Senior Piguillet zou zeggen: “Kwaliteit wint altijd”.

Laat u informeren en begeleiden in het traject van verduurzamen. Ons team van experts is bereikbaar via +31 (0)10 - 511 78 96 en info@piguillet.nl

PiguilletTags:PiguilletGroep, Verduurzamen, Energiebesparen, Duurzametoekomst, Samenwerken, Luchtbehandeling

Contact opnemen

Wilt u in uw pand een klimaatinstallatie optimaliseren of heeft u een vraag over onze producten of diensten? Neem dan gerust contact met ons op via 010 511 7896 of laat uw gegevens achter in het contactformulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.