Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Piguillet Groep B.V.

Over ons

“Kwaliteit wint altijd”

Het is begin jaren negentig en we bevinden ons op een schip. Ed Piguillet sr. kijkt rond op het schip en is niet blij met wat hij aanschouwt. Om zich heen ziet hij dat de luchtkanalen uit het plafond worden gedemonteerd, gereinigd en vervolgens weer worden gemonteerd.

Dit is een kostbaar en tijdrovend proces. Bovendien is het uiterst hinderlijk op een schip waar veel onderhoudswerkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden. Ed Piguillet sr. schudt zijn hoofd. Zijn lijfspreuk ‘kwaliteit wint altijd’ gaat tijdens dit proces helaas niet op. Dit heeft niets met kwaliteit te maken.

Als resultaat hiervan raakt hij gemotiveerd en geïnspireerd om het beter te doen. Op dat schip ontstaan de eerste contouren van zijn masterplan. Nog dezelfde dag deelt Ed Piguillet sr. het plan met zijn zonen. Ook zij raken geïnspireerd. Ze zeggen direct hun baan op en niet veel later starten ze met z’n drieën Piguillet & Zonen B.V.

Kwalitatieve dienstverlening staat in kapitalen op hun masterplan geprojecteerd. Het is de aanzet tot het, uiteindelijk in eigen beheer ontwikkelde, gepatenteerde HPV-Systeem. Gecreëerd als wereldwijde oplossing voor de scheepvaart; de branche waar de wortels van Piguillet & Zonen B.V. liggen en waarin het bedrijf gespecialiseerd is. Met één uitgangspunt, waarbij de nagedachtenis aan de oude heer Piguillet – een begrip in de scheepvaart – wordt gecreëerd. Namelijk, door kwaliteit te leveren van het HPV-systeem tot aan een flexibele instelling die letterlijk en figuurlijk geen grenzen kent.

Niet veel later is Piguillet & Zonen B.V. dit systeem ook in gaan zetten op landzijde voor luchtbehandelingssystemen in de utiliteitsbouw zoals: ziekenhuizen, schoolgebouwen en fabrieken. Inmiddels zijn ook werkzaamheden op het gebied van water en verduurzaming aan ons dienstenpakket toegevoegd. Sindsdien, vormen wij de Piguillet Groep, voor het verduurzamen, reinigen en optimaliseren van klimaat- en waterinstallaties.

Zoals hij ons heeft geleerd, zoals u van ons mag verwachten.

lucht en water op z'n zuiverst

  • Utiliteit
  • Scheepsvaart
  • Brandschade

  • ISO-gecertificeerd
  • Aangesloten bij Binnenklimaat Nederland
  • Onze monteurs beschikken allen over een VCA (VOL) & VOG
  • VCA**
  • ISO9001
  • NVRL-keurmerk

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wilt u meer informatie over onze producten of diensten, neem dan direct contact met ons op
via +31 (0)10 - 511 78 96 of laat uw gegevens achter middels onderstaand formulier.