Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Piguillet Groep B.V.

Een gezond binnenklimaat met het “Reinigen van Ventilatiekanalen”


Voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in zowel woning als werkterrein, is een goede ventilatie van groot belang. Onderhoud van de installatie is daarbij de belangrijkste factor. Echter zien we, kijkend naar het onderhoud, al snel dat reinigen van de ventilatiekanalen daarin vaak wordt vergeten.

Accountmanager Peter Streefkerk – “Goed isoleren betekend ook goed ventileren”

Het reinigen van de luchtkanalen is een noodzakelijk onderdeel, wat in de praktijk maar weinig wordt uitgevoerd. Ga er maar vanuit dat in veel woningen en utiliteitspanden, vanaf de bouw niet meer gereinigd is. Na enkele jaren krijgen deze kanalen te maken met schimmels, stoffen en vernauwingen met alle gevolgen van dien. Hierdoor wordt het systeem ontregeld met alle gevolgen van dien. Dit alles heeft ook betrekking op het geluid en stroomverbruik. Laten we niet vergeten dat dit de luchtkwaliteit niet ten goede komt, met als gevolg gezondheidsklachten en een hoger ziekteverzuim.

Periodiek reinigen en waarom?

Een gezond binnenklimaat is zeer belangrijk mede omdat we 85% van onze tijd binnenhuis doorbrengen. Het zorgen voor een gezond binnenklimaat in werk of woonverblijf is een aspect waar we doorlopend rekening mee dienen te houden. Ons advies is om minimaal 1 x per 8 jaar te reinigen. De weerselementen en locatie van het pand spelen hierin een grote rol.

Contact opnemen

Wilt u in uw pand een klimaatinstallatie optimaliseren of heeft u een vraag over onze producten of diensten? Neem dan gerust contact met ons op via 010 511 7896 of laat uw gegevens achter in het contactformulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.