Project: Reconditioneren Luchtbehandelingskast Laboratorium – Botlek Rotterdam

Een aantal weken geleden heeft Piguillet & Zonen B.V. een mooi project uitgevoerd in de Botlek te Rotterdam. De opdracht kwam van een installateur uit de regio. Het betrof een grote verbouwing aan een laboratorium. Het project was al langere tijd aan de gang. De installateur heeft alle systemen binnen het pand opnieuw aangelegd. Aan Piguillet & Zonen B.V. de taak om de luchtbehandelingskast weer naar “nieuw” staat te krijgen. Een project waar de monteurs van Piguillet & Zonen B.V. dagelijks mee te maken krijgen.

Een aantal weken voor de start van onze opdracht is er een opname uitgevoerd. Tijdens deze opname kwam naar voren dat de luchtbehandelingskast niet op de juiste manier gebruikt was. Bij het openen van de luchtbehandelingskast, bleek dat de binnenkant hiervan zwaar was aangetast. De coating was aangetast, delen van de kast waren geoxideerd en in de luchtbehandelingskast lag een vreemde, onbekende substantie. De luchtbehandelingskast was waarschijnlijk gebruikt voor het afzuigen van het laboratorium, terwijl deze gemaakt is voor het afzuigen van kantoorruimtes. De luchtstromen die door de luchtbehandelingskast heen zijn gegaan, hadden een negatief effect gehad op alle elementen.

Omdat de luchtbehandelingskast op het dak stond, is er in goed overleg met de installateur besloten om een tent om de luchtbehandelingskast te bouwen. Door de koude tijd van het jaar, was het noodzakelijk om deze tent te bouwen. In de tent werden verwarmers opgehangen, zodat alle werkzaamheden op een juiste manier uitgevoerd konden worden.

Voorafgaand aan de uitvoering van ons project, werden de aangetaste elementen door de installateur verwijderd. Deze zouden worden vernieuwd als wij klaar waren met de luchtbehandelingskast. Vanaf dat moment kon ons werk beginnen.

De luchtbehandelingskast is eerst ontdaan van de substantie welke zich in de luchtbehandelingskast bevond. Bij het verwijderen van de substantie hebben wij gebruik gemaakt van onze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). De verzamelde substantie is op een speciale manier afgevoerd. Chemisch afval dient op de juiste manier afgevoerd te worden. Daarna is de luchtbehandelingskast geheel chemisch technisch gereinigd. Nadat dit was gedaan, bleek dat de luchtbehandelingskast van binnen ernstiger was aangetast dan verwacht.

Om de aangetaste delen weer als nieuw te kunnen krijgen, moeten deze gecoat worden. Voordat deze gecoat kunnen worden, moeten ze eerst ontroest en vetvrij gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat de coating goed blijft zitten. Tijdens de opname is er voor gekozen om gebruik te maken van een twee componenten coating. Deze coating is extra sterk en kan meer hebben dan andere coatings. Voordat de coating aangebracht kan worden, is er eerst gebruik gemaakt van een twee componenten primer. Deze zorgt ervoor dat de coating goed hecht. Na het coaten zag de luchtbehandelingskast er als nieuw uit.

De oude vergane filters zijn door Piguillet & Zonen B.V. verwijderd en vervangen door nieuwe filters met ISO16890 filternorm.

Uiteindelijk veel en vooral intensief werk, maar het resultaat mag er zijn! De luchtbehandelingskast kan weer een hoop draaiuren maken.

Piguillet & Zonen B.V.

“Kwaliteit wint altijd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*