Blog: Piguillet en Zonen B.V. & Partners

Piguillet en Zonen B.V. is partner van diverse installateurs in het land. Piguillet en Zonen B.V. ondersteund installateurs met vele projecten. Het chemisch technisch reinigen, desinfecteren en/of opknappen van luchtbehandelingskasten of luchtventilatiekanalen zit meestal niet in het pakket bij een installateur. Zodra dit het geval is schakelen onze partners Piguillet en Zonen B.V. in.

Lopende projecten

Een voorbeeld van een van deze projecten is het terugkerende onderhoud bij een grote farmaceutische fabriek in Noord-west Nederland. Piguillet en Zonen B.V. verzorgt in samenwerking met een installateur het gehele onderhoud aan de luchtbehandelingskasten van deze fabriek.

Bij deze farmaceutische fabriek worden geneesmiddelen, ziekenhuisproducten en zelfzorgproducten geproduceerd. Dit is een van de grootste leveranciers van medicijnen in Nederland. Om bij deze gigantische fabriek het onderhoud te plegen aan 50 tot 70 luchtbehandelingskasten, in vier dagen, is een enorme uitdaging.

Shutdown

De fabriek is een volcontinue bedrijf. Tweemaal per jaar is er ruimte om de productie te stoppen. Een wel bekend fenomeen in de chemische industrie. Dit fenomeen word de zogenaamde shutdown of turnaround genoemd. In een zeer korte periode moet al het noodzakelijke onderhoud verricht worden aan diverse grote installaties. Dit vraagt om een gedegen planning, voorbereiding en de juiste mensen voor de aansturing en uitvoering.

Plan van aanpak

Voor deze zogenaamde shutdown wordt een plan van aanpak gemaakt. Monteurs moeten goedgekeurd worden, VCA papieren moeten in orde zijn en alle benodigde onderdelen dienen op tijd aanwezig te zijn. Wat moet men uitvoeren? Waar gaan we aan de slag? Wat is haalbaar op een dag? Vele vragen die vooraf gesteld en beantwoord moeten worden. De tijdsdruk is een enorme factor om rekening mee te houden. Dat soort zaken moet duidelijk zijn bij ons, bij de installateur en de eindklant.

Piguillet en Zonen B.V., gaat die uitdagingen niet uit de weg, sterker nog daar onderscheiden we ons van veel andere bedrijven.

Piguillet en Zonen B.V. heeft de mensen en kennis in huis om dit in goede banen te leiden. Ons bedrijf heeft een Rotterdams hart. Wij zijn de afgelopen jaren bij vele productieplants op bezoek geweest voor onderhoud. Daarnaast hebben wij diverse fabrieken in de Rotterdamse haven in onderhoud.

Wij zijn dan ook trots op onze volledige VCA** certificering en ISO certificering.

ISO 9001 VCA

Advies gesprek

Mocht u als installateur, gebouwbeheerder of chemisch bedrijf een dergelijke partner zoeken, een bedrijf dat kwaliteit biedt, betrouwbaar is en elke uitdaging aangaat, aarzelt u niet en bel:

010-5117896

Piguillet en Zonen B.V., betrouwbare partner voor een gezonde werk- en leefomgeving.

 “Kwaliteit wint altijd!”

Luchtbehandelingskast 2

Luchtbehandelingskast 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*