Blog: Dag van de werkplek – Hoe zit het met de luchtkwaliteit op uw werkplek?

Luchtkwaliteit op de werkplek – Sick Building Syndrome

Herkent u dit als u leest over veel verkouden zijn, klachten over de temperatuur en het binnenklimaat? Last van hoofdpijn, branderige ogen en vermoeidheid? Grote kans dat u dan slachtoffer bent van het sick building syndrome. De slechte luchtkwaliteit zorgt voor een ongezonde werkplek en dat leidt tot vervelende gezondheidsklachten. Veel voorkomende klachten door het sick building syndrome zijn:

• Branderige of droge ogen

• Verkoudheidsklachten bij veel mensen

• Veel allergische klachten

• Mensen met keelpijn

• Mensen met veel dorst

• Vermoeidheid en lusteloosheid onder medewerkers

• Regelmatige duizeligheidsklachten

• Concentratie problemen bij het gros van het personeel

Als u deze gezondheidsklachten op een rijtje ziet, bent u er ongetwijfeld al van overtuigd dat de luchtkwaliteit in uw bedrijf in orde moet zijn. Niet alleen omdat u begaan bent met uw medewerkers, maar ook omdat een slechte luchtkwaliteit zorgt voor ziekmeldingen die jaarlijks duizenden euro’s kunnen kosten.

De Arbowet en luchtverversing

De eisen die aan de luchtkwaliteit op de arbeidsplaats worden gesteld staan in het Arbobesluit (artikel 6.2.: luchtverversing).

De belangrijkste punten op een rijtje:

• Op de arbeidsplaats is voldoende niet-verontreinigde lucht aanwezig.

• Luchtverversingsinstallaties zijn altijd bedrijfsklaar.

• Luchtverversingsinstallaties functioneren zodanig dat werknemers niet aan hinderlijke tocht worden blootgesteld.

• Luchtverversingsinstallaties zijn voorzien van een controlesysteem dat storingen in de installatie signaleert voor zover dat noodzakelijk is voor de gezondheid van de werknemers.

Luchtverversing mag zowel via de mechanische manier (ventilator) als via de natuurlijke weg plaatsvinden (tocht). Een open raam biedt zelden ventilatie als de ruimte aan de tegenovergestelde wand geen luchtdrukverschil heeft. Bij lokale verwarming is vrijwel altijd ventilatie aanwezig vanwege het feit dat warme lucht opstijgt. (Schone) koude lucht kan vervolgens de plaats innemen van de warme lucht die via het plafond de ruimte kan verlaten. Op deze wijze vindt ook ventilatie plaats

In kantoorruimten wordt geadviseerd om een minimale luchtverversing van 30 m³/uur per persoon te hanteren bij licht fysiek inspannende werkzaamheden en 50 m³/uur bij fysiek zwaarder inspannende werkzaamheden.

Wat kan Piguillet & Zonen B.V. hierin voor u betekenen?

“GEZOND BINNENKLIMAAT UW TOPPRIORITEIT, ONZE CORE BUSINESS”

Een gezond binnenklimaat is uw topprioriteit, maar niet uw core business. Dat beseffen wij zeer goed. Daarom denken wij vooruit en adviseren wij u over uit te voeren onderhoudsacties. Uw luchtbehandelingskast behoeft preventief onderhoud. Wij helpen om uw installaties optimaal te laten presteren. De onderhoudswerkzaamheden voeren wij uit met de inzet van ervaren, vakkundig opgeleide, wereldwijd inzetbare monteurs.

“LUCHTKANALEN IN PERFECTE CONDITIE”

Er zijn weinig plekken denkbaar waar luchtkwaliteit zo’n belangrijk item is als in uw werkomgeving. U weet daar alles van. Wij snappen die kwalitatieve focus als geen ander. Luchtkanalen moeten in perfecte conditie zijn voor een goed binnenmilieu.

We zijn gespecialiseerd in het reinigen, desinfecteren, inspecteren en coaten van de luchtbehandelingssystemen.

Als u vragen heeft of eens verder wilt praten over wat wij voor u kunnen betekenen aarzel dan niet en neem contact op.

Robert van der Vlugt

Accountmanager

Piguillet & Zonen B.V.

Weg en Bos 5

2661DG Bergschenhoek

Tel: 06-11858890

Rob@piguillet.nl

  • Piguillet & Zonen B.V.
  • “Kwaliteit wint altijd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*